In the spotlight: De PITstudio

In het voorjaar bracht Wigg, na het afronden van opnames, een kennismakingsbezoek aan de befaamde PITstudio te Weert. In navolging van een oprechte doch professionele “man crush” besloten de heren een samenwerking aan te gaan met Hans Reinders, mixer/producer extraordinaire. De volledige mix en mastering van “Sally” kwam in zijn handen te liggen. En holy guacamoly…het resultaat is (al zeggen we het zelf) subliem. Na enkele maanden van rehabilitatie is het tijd voor bezinning, tijd om de spotlight te laten schijnen op Hans en zijn studio. Dit is geen goedkoop verkoopverhaal, dit is een ode aan de man achter de knoppen van “Sally”. En ja, ook dat klinkt goedkoop, maar daar gaat het nu even niet om.

Hans begint zijn avontuur als mixer/producer in 2001. Met een rijke ervaring als zanger in bands als Troublemagnet, Chained Alice en Men On The Moon is hij een échte “inside man”. Zonder woorden overtuigd hij je met nieuwe ideeën, mét woorden worden goede kritieken afgewisseld met flauwe grappen. In de studio hangt een relaxte sfeer, een prettige habitat voor iedere muzikant. Onder toeziend oog van Beavis and Butt-head regisseert, mixt en mastert Hans iedere opname tot een parel. En laten we vooral Hans zijn koffiezetkunsten niet vergeten; ook iedere bak koffie is uniek in zowel diens melange als afdronk. Afijn, terug naar de rode draad van dit verhaal: zonder Hans was ‘Sally’ zeker niet zo’n mooie dame geweest.

De PITstudio bestaat officieel sinds 2004, in de carrière van Hans zijn reeds meer dan 230 producties voorzien van zijn ‘magical touch’. Van jazz tot hardrock, van pop tot metal. Enkele voorbeelden zijn Emmy Eve (bekend van “Beste singer-songwriter van Nederland”) met “It’s About Time”, rockband Feedforward met “Upstream”, gitaarvirtuoos Marcel Coenen met “Colour Journey” en de progmetalband Sun Caged met “Artemnesia”. Een indrukwekkend portfolio waarin één rode draad hangt, en dat is de constante kwaliteit die via het ProTools-board de studio verlaat.

Dus ben jij op zoek naar een studio, producer, mixer of masterspecialist? Get your ass to Weert en raak in de ban van Hans.

Meer informatie over de PITstudio vind je op www.opnamestudiodepit.nl

 
Ga naar het nieuwsoverzicht