Danny Triepels

Het levensverhaal van Danny start in de buitenwijken van het Limburgse Leveroy. Zijn liefde voor muziek wordt al op jonge leeftijd gevoed door doordraaide cassettebandjes met nummers van Queen en Piet Veerman. Ook weet Danny een bliksem carrière als blokfluiter te verwezenlijken. Pas rond de eeuwwisseling wordt de hand gereikt naar de gitaar, die vanaf dan onlosmakelijk met Triepels verbonden is. Rond deze periode verkoopt de puberale snarenplukker zijn ziel dan ook aan de duivel en gaat hij op ontdekkingstocht door de krochten van rock ’n roll.

Al snel weet Triepels een pact te sluiten met een bevriende drummer uit de buurt. Café Wetemans wordt gekozen als heiligdom waar iedere week steevast gerepeteerd wordt. Het duo vergezeld zichzelf al snel met een bassist, zanger en extra gitarist. Samen kiezen zij voor de naam Repulsiv. Een clan is geboren. Met Repulsiv speelt Danny diverse covers en schrijft hij eigen nummers. Tientallen optredens worden geboekt en in rap tempo afgewerkt. Na 3 jaar besluit de band een punt achter haar bestaan te zetten.

In de tussentijd speelt Triepels al enkele malen tijdens de jaarlijkse kerstsessie in het Sjor te Roggel. Iedere keer met een andere gelegenheidsband, iedere keer met de nodige dosis fun en rock. Eén van deze bands is Neptallica, een Metallica coverband. Na vele positieve reacties besluit de band in 2004 om haar bestaan voort te zetten. Wederom wordt Wetemans gekozen als broeinest en zijn vele optredens het resultaat van talloze uren ‘Hetfield en co’-coverstudies. Naast de opbouw van een vaste fan schare vindt de merchandise, van t-shirts tot strings, ook gretig aftrek. In 2008 wordt besloten om Neptallica een halte toe te roepen en een punt achter het bestaan te zetten.

Naast het runnen van zijn eigen home-studio en lesgeven aan zijn volgers gaat Danny bij Wigg voor ‘the ultimate climax’. Zonder enige genade stuurt hij zijn riffs door je trommelvlies, op zoek naar je ziel. Het is tijd voor Danny Triepels, het is tijd voor nieuw trommelvlies.

Look out! Take your earplugs and your momma’s hand, cause Danny Triepels is gonna break you down.

Ga terug naar “About Us”