Joris Peeters

Het begint allemaal in het idylische Limburgse land van Heythuysen. Als onderdeel van een muzikale familie weet Joris op jonge leeftijd geboeid te raken door muziek. Rond zijn 8ste levensjaar besluit hij het speelgoed aan de kant te zetten en zijn zinnen te zetten op het plukken van akoestische gitaarsnaren. Dankzij gitaarleraar Gesuino Deroses wordt het spelen van muziek ‘op gehoor’ hem met de paplepel ingegoten. “Bridge Over Troubled Water” van Simon & Garfunkel is de eerste schijf die Joris op jonge leeftijd koopt. De eerlijkheid van muziek weet hem te boeien en vanaf dat moment nooit meer los te laten. Wel wordt er nog enige verandering aangebracht in zijn gitaarkeuze; hij ruilt op zijn 11e zijn draadloze klankkast in voor electrisch geweld.

Tot in de late uren jengelt de jonge rocker de blaren van zijn vingers. De eerste rockplaat die hij onder de spreekwoordelijke knie krijgt is “This Burning Heart” van Vandenberg. Metallica groeit aan de zijlijn gestaagd door als zijn all-time favourite band. Het is ook de periode waarin afgeragde spijkerbroeken, bandshirts en cowboy boots zijn image bepalen. Het statement is duidelijk; sublieme power en integriteit vormen een baken in Peeter’s honger naar muziek. Een jaren-80-hardrockdier is geboren.

Op zijn 16e richt Peeters samen met 3 vrienden de rockband Earshot op. 4 verschillende karakters met 1 missie: play it fucking loud! Met eigen nummers weet Earshot een stevig reportoire te vullen en een aardig deel van het zuiden van zijn grondvesten te doen schudden. Na diverse optredens wordt een EP in eigen beheer geproduceerd. Een mooie tijd gevuld met maximum rockness. Maar ook Earshot kwam tot een einde.

Na zijn toetreding tot het Wigg-imperium wordt het roer omgegooid. Het is zijn latieve drang naar de microfoon die hem doet besluiten om zijn rauwe vocalen in dienst te stellen voor de nieuwe band. Met een grote voorliefde voor zangers als Bruce Dickinson en David Coverdale richt Joris zich op de ontwikkeling van zijn vocalen. Een eigen reportoire met zowel zware als lichte teksten volgt in rap tempo.

By night he screams, he slaps. Ladies and gentlemen, please raise your hands for Joris Peeters.

Ga terug naar “About Us”