Debuutalbum “Sally”

Op 20 November 2015 was het moment dan eindelijk daar: de release van ons debuutalbum “Sally”. In een goedgevulde Bosuil in Weert werd dit feit nog eens flink gevierd met een release party. Lees op deze pagina alle ins en outs van “Sally”.

“Sally” kopen of streamen?

Je kunt “Sally” in fysieke vorm kopen of gewoon streamen. Hieronder vind je de verschillende links:

Achtergrond

In 2014 kwam het idee om het eigen werk (bestaande uit 8 hardrock nummers) vast te leggen op een eigen album. In Wigg’s geliefde repetitieruimte “The Green Room” werden de drums opgenomen door Bart, waarna Danny zijn gitaargeweld vastlegde in zijn eigen studio. Joris eindigde de klus met zijn baspartijen en vocalen. De opnames werden gemixt en gemasterd door Hans Reinders in The PitStudio in Weert.

Als naam van het album werd gekozen voor “Sally”. Sally, of meer specifiek Shotgun Sally, was één van de ‘runner-up’ bandnamen die het uiteindelijk verloor van Wigg. Als albumcover werd het internet afgestruind, op zoek naar de perfecte belichaming van Sally. De foto werd uiteindelijk gevonden aan de andere kant van de wereld, in Moskou wel te verstaan. Fotograve Alexandra Vain maakte deze foto van zichzelf en gaf de goedkeuring om deze afbeelding te gebruiken. Best wel vet, toch!?

Platenmaatschappij RVPrecords van Twan Bakker bracht het album uit.

Reviews

Na de release werd “Sally” door menig criticus onder de loep genomen. In onderstaand overzicht schotelen we je een bonte mix voor:

Bas Koppe van LLUID!
“Eigenlijk moet je aan deze muziek niet teveel woorden vuil maken. Het is gewoon een hele fijne hardrockplaat, in de traditie van bands als AC/DC en Led Zeppelin. Is dat heel erg vernieuwend? Nee, dat is het niet. Is dat heel erg? Nee, dat ook al niet. De heren in deze band hebben een hele smaakvolle plaat met goede nummers die ook nog eens goed in elkaar zitten. Het is strak, de koortjes klinken verzorgt en het kinkt alsof de band het in zo min mogelijk takes heeft opgenomen. (…)”

Lees de volledige review

Theo Stepper van Muzine.nl
“(…) Dat de appel niet ver van de boom valt, is echter goed te horen, want Wigg neemt ons mee op verkenning door hun muziekarchief. Invloeden van eerdergenoemde bands, maar ook van KISS, Mötley Crüe en Iron Maiden zijn zeker terug te horen. Zouden we in hokjes willen denken, dan plakken we het labeltje (classic) hardrock. Vette riffs, beukende drums, nu en dan een klinkende gitaarsolo vatten Sally aardig samen. (…)”

Lees de volledige review

Chris van der Aa van Wings Of Death
“(…) Al met al heeft Wigg met Sally een lekker rockend album afgeleverd, dat me voor de ‘softere’ hardrocker prima luistervoer lijkt. Ik heb het zelf graag wat heavier, met meer power, en vooral ruigere zang. Natuurlijk is het geluid herleidbaar tot grote helden uit jaren ’70 en ’80. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, mij stoort het in elk geval geen seconde. Sterker nog, het draagt bij aan de vertrouwdheid en herkenbaarheid van de swingende klanken. (…)”

Lees de volledige review

Ralf W. van White Room Reviews
“(…) Het mag dan drie jaar zijn nadat de band in deze formatie pas echt is gestart, Wigg laat met Sally horen dat lang wachten soms ook gunstig kan uitpakken. Hoewel de opener de verwachting schept dat er nog veel krachtige rocksongs gaan volgen, weet Wigg juist te verrassen en de luisteraar te trakteren op een brede rockplaat die laat horen dat ze heel wat in hun mars hebben.”

Lees de volledige review

Harm van Gezien-gehoord.nl
“(..) Sally duurt slechts 37 minuten en bestaat uit 8 tracks, maar dan wél alleen eigen werk, dat goed in elkaar zit. Ook al zijn hun composities geïmpregneerd met invloeden van bijvoorbeeld AC/DC, Van Halen of Iron Maiden, zeg maar hardrock invloeden uit de gouden 70-80er jaren, het trio weet er wel een eigen draai aan te geven. Het song-writen hebben deze mannen best goed onder de knie. (…)”

Lees de volledige review